sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Brownie valkosuklaalla ja saksanpähkinöillä / Chocolate Chip Walnut Brownie

Välillä pitää herkutella makeallakin. Tätä leivoin eilen meidän metsästysseuran Kappelin Poikien Ry:n tämänpäiväiseen vuosikokoukseen . This recipe will savor your sweet tooth. I baked this brownie yesterday to our hunting clubs annual general meeting for today.



20 annosta / Serves 20

Brownie

350 g voita / butter
6 dl sokeria / caster sugar
3 dl kaakaojauhetta / cacao pulver
1 dl vaalea siirappia / golden syrup
1/ 2 tl suolaa / tps salt
6 munaa / eggs
3 dl vehnäjauhoja / wheat flour
400 g valkosuklaata / white chokolate
300 saksanpähkinöitä / walnuts

Tummasuklaa fudge kuorrute / Dark Chocolate Glaze

3 dl kuohukermaa / single cream
1 dl täysmaitoa / full fat milk
1 dl vaalea siirappia / golden syrup
1 tl jauhettua inkivääriä / 1 tsp ginger powder
400 g tummaa suklaata 50 % kaakao pitoisuus / darks chocolate 50 % cacao
( I know that not everybody is a fan of dark chocolate like I, so I had 200 g of milk chocolate and 200 g dark chocolate)
Saksanpähkinöitä koristeluun / walnuts on the top of the glaze


1. Lämmitä uuni 175 asteeseen / Heat the oven 175 degrees of celsius.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri  valkoiseksi vaahdoksi. / Beat the butter (room temperature) and sugar together until white and creamy.
3. Lisää kulhoon kaakaojauhe, suola ja siirappi ja sekoita./ Add the cacao powder, salt and syrup
4. Sekoita vuorotellen taikinan munia ja jauhoja. Munat sekoitetaan yksi kananmuna. Vatkaa sähkövatkaimella reippaasti. / Beat the eggs one by one and add flour after every egg.
5.Pilko valkosuklaa ja pähkinät paloiksi ja lisää taikinaa sekoita ja levitä taikina korkeareunaiselle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. / Chop the white chocolate and walnuts in the chunks and add to the mixture. Turn the mixture into a baking tin ( with edges) lined with greaseproof paper.
6. Paista uunissa 25 - 35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, pohjan on tarkoitus jäädä hieman kosteaksi, joten ei haittaa, jos tikkuun jää vähän taikinaa kiinni./ Bake in the oven 30 - 35 minutes.
7. Anna brownie pohjan jäähtyä ennen kuorrutteen tekemistä. / Leave the base to cool before glazing it.
8. Keitä kermaa, siirappia, maitoa ja inkivääriä kattilassa niin että kerma paksuuntuu. Ota liedeltä ja sulata sekaan pilkottu suklaa. Kaada kuorrute pohjan päälle ja koristele saksanpähkinöillä./ Pour the cream, milk, syrup and ginger in saucepan and boil the mixture so that it thickness ( do not burn). Take it of the heat and add the chopped chocolate and let it melt to the mixture. Glaze the brownie base and decorate with walnuts.

(Lähde/ Reference www.recept.nu, Leila Bakar)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti