torstai 28. helmikuuta 2013

Italialaiset hirvenlihapullat tomaattikermakastikkeessa / Italian Moose Meat Balls in Tomato Cream Sauce




Olen lisännyt tähän kastikkeeseen vielä ripauksen makeata savustettua paprika jauhetta. Se antaa kastikkeelle lisää makua ja luonnetta. I have added to this sauce some sweet smoked paprika powder to get some extra taste to the sauce.


4 annosta / Serves 4     

400 g hirven- tai peuranjauhelihaa / elk or deer ground meat
1/2 dl korppujauhoja / breadcrumbs
1 kananmuna / egg
2 – 2 1/2 dl kermaa tai kevytkermaa / single cream or light cream version
1 ½ lihaliemikuutiota / beef stock cubes
1 iso sipuli / large onion
 2 – 3 rkl ketsuppia /  2 – 3 tbsps ketchup
70 g  pekonia / bacon
50 g Grana Padano juustoa / Grana Padano or Parmesan cheese (optional)
400g tölkki tomaattimurska yrteillä maustettu /  400 g can chopped tomatoes with herb
2 valkosipulin kynttä / gloves of garlic
1 tl oreganoa / 1 tsp oregano
½ tl timjamia / 1 tsp thyme
1 – 2 tl suolaa / 1 -2 tsps salt
mustapippuria maun mukaan / black pepper to taste
1 tl kuivattua persiljaa tai tuoretta silputtuna n. rkl / dried parsley or fresh
tummaa spagettia / whole wheat spaghetti

Hienonna sipuli ja purista valkosipulin kynnet ja kuullota oliiviöljyssä tai rypsiöljyssä paistinpannulla. Ota puolet seoksesta ja jäähdytä hieman lautaselle nämä lisätään lihapulla taikinaan kun ne ovat jäähtyneet. Kaada paistin pannulle sipulien päälle tomaattimurska tölli lisää lihaliemi kuutiot ja anna hautua hiljalleen. Tee jauhelihamassa kulhossa. Lisää kulhoon ensin jauheliha, jäähtynyt sipuliseos, sitten korppujauhot ja oregano, timjami, maustepippuria maun mukaan ja 1/2 tl suolaa.  Sekoita seos kunnolla ja kaada joukkoon 1 dl kermaa, 30 g juustoa ja kananmuna. Sekoita kaikki ainekset hyvin ja anna taikina kiinteytyä vähän aikaa jääkaapissa. Tarkista ettei tomaattimurska kiehu vaan hautuu hiljalleen. Lisää haudutettuun tomaattimurskaan kermaa pehmentämään makua n. 1 – 1 ½ dl, sekä jos haluat lisämakua voit lisätä mieleisiä yrttejä tuoreena tai kuivattuina (itse laitan hieman oreganoa ja persiljaa). Ota taikina pois jääkaapista ja tee massasta haluamasi kokoisia lihapullia. Ruskista ne nopeasti joka puolelta öljyvoiseoksessa paistinpannulla ja nostele kastikkeeseen kypsymään n. 15 – 20 minuutiksi. Kaada mukaan paistinliemi ja rasvat paistinpannulta. Kastike saa poreilla hiljalleen mutta ei kiehua. Maista kastiketta ja lisää suolaa tai pippuria vielä maun mukaan. Kiehauta spagetti ohjeen mukaan. Tarjoile raastetun juuston ja persiljan kera.





Finely chop the onion and crush the garlic gloves. Soften the onions and garlic in the frying pan in butter and oil mixture. Take half of the onions from the frying pan and leave to cool down on the plate. On the other half which is in the frying pan, pour over the canned crushed tomato add the beef stock cubes, ketchup and let it simmer gently. ( In this stage you can add up some extra herbs to your taste in the sauce. I have used oregano, and thyme also I have used sweet smoked paprika powder a little pit, it gives a excellent taste to the sauce.) Put the cool downed onions and minced meat in a bowl and add breadcrumbs, and all the spices including ½ tsp salt and pepper. Mix well together. Add ½ dl cream, egg and cheese into the mince meat mixture and mix well, let the mixture firm in the fridge up to an hour, so the meatballs keep together better. (This is not compulsory stage only recommendation if you have the time.) Add into your tomato sauce the cream 1 – 1 ½ dl to soften the taste. Make the meatballs, brown the surface in the butter oil mixture and remove the meatball into the tomato cream sauce. Let them simmer in the sauce 15 minutes turn them around gently that the meatballs will cook evenly. Taste the sauce and season with salt and pepper to taste. Boil the Spaghetti according the package instructions and serve the meatball with the sauce on top of the spaghetti. Before serving, grate on the top some cheese and some parsley.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti