Metsästäjän piirakka on helppo ja nopea tehdä, vaikka saunailtaan tai muuten vaan lounaaksi perheelle. Se kannattaa tarjoilla vihreän salaatin ja sinappisen salaatinkastikkeen kanssa. Hunter’s pie is fast and easy to make for evening get together or just for a lunch among friends. Serve with green salad and mustard salad dressing.
8 annosta
/ serves 8
Metsästäjän
piirakka / Hunter’s Pie
400 g Sunnuntai ruisperunataikinaa / ready-made pie dough
1 iso
sipuli / large onion
½ litraa
kanttarelleja tai tatteja/ ½ liter
Chanterelles or Porcin mushrooms
400 g
hirven- tai peuranjauhelihaa / moose or deer mince
3 dl
kermaa / single cream
3 munaa
/ eggs
100 g
emmental juustoraastetta / grated Emmental cheese
1tl paprika jauhetta / grounded pepper
1tl paprika jauhetta / grounded pepper
1 ½ tl Provencale yrttiseosta / Provencale herb spice
1 tl jauhettua paprika / tsp grounded pepper
½ -1 tl salt / ½ -1 tsp salt
mustapippuria myllystä / grounded black pepper
Sulata
taikina ja kaulitse n. 3 mm paksuiseksi levyksi. Laita uuni lämpiämään 180 ◦
C. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija n. 20 cm) paina taikina vuoan
pohjalle ja nosta ylös reunoille asti. Pienennä kanttarelleja veitsellä ja
laita kuumalle pannulle, anna liika nesteen kiehua pois lisää voi ja sipulit ja
ruskista vähän sieniä ja sipulia voissa. Siirrä seos lautaselle odottamaan. Ruskista
jauheliha voissa ja lisää mausteet. Lisää jauheliha mausteseokseen nyt sieni
sipuliseos. Sekoita ainekset yhteen ja tarkista maku. Kaada jauheliha sieniseos
irtopohjavuokaan Vatkaa muna kerma kulhossa ja lisää seokseen juustoraaste. Kaada seos jauheliha massan päälle sekoita pinnalle
jäävää juustoa jauheliha seoksen sekaan. Paista uunissa 40 – 45 minuuttia. Laita
piirakan päälle leivinpaperi tai folio löyhästi, jos juusto alkaa päällä tummua
liiaksi. Ota piirakka pois uunista ja anna jäähtyä vuoassa vähän aikaan. Siirrä
sen jälkeen ritilälle, että piirakan pohjakin pääsee kuivumaan. (Perinteisessä
matalassa piirakkavuoassa paistoaika on 30 – 35 minuuttia 200 ◦ C.)
Melt the
ready-made pie crust according to the instructions. Roll out the dough approximately
3 mm thick sheet. Heat the oven to 180 ◦ C. Take Non-stick spring
form cake pan (diameter 20 cm) and butter and flour the bottom and edges of the
pan thinly. Press the dough sheet firmly into the bottom and all the way up to
the edges. Chop the mushrooms into small pieces and remove excess water in the
frying pan. Add butter and chopped onion and gently brown the mixture. Remove the onion mushroom mixture from the
frying pan on to the plate. Heat up more butter in a frying pan and fry the
mince. Add the herbs and spices into the mince meat. Add also the mushroom
onion mixture and season with salt and pepper. Fill the crust with the mixture.
Pour the cream, eggs into the dish and mixed thoroughly, add the grated cheese
also into the mixture. Pour over the mince mushroom mixture into the pan. In
this point is good to mix the cheese onto top little bit more inside the surface,
gently. Bake in the oven 40 - 45 minutes. Put the baking paper or foil onto top
if it looks like that the cheese on top start turning too brown. Take the pie from the oven and let it cool in
the pin for a while then remove the spring and bottom and remove the pie to
cool down on a wire rack. This way the bottom gets to dry as well.
Sinappinen salaattikastike / Mustard Salad Dressing
3 dl rypsiöljyä/ rape seed oil
1 dl punaviinietikkaa
/ red vinegar
2 rkl
hunaja sinappia / tbsp. mustard honey
1
valkosipulin kynsi murskattuna/ one crushed garlic glove
n. ¾ tl suolaa
ja mustapippuria maun mukaan / ¾ tsp salt
and black pepper to taste
Mittaa aineet kulhoon ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.
Mittaa aineet kulhoon ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.
Mixed all
the ingredients together and shake. Season with salt and pepper.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti