maanantai 11. helmikuuta 2013

Metsästäjän piirakka / Hunter's Pie


Metsästäjän piirakka on helppo ja nopea tehdä, vaikka saunailtaan tai muuten vaan lounaaksi perheelle. Se kannattaa tarjoilla vihreän salaatin ja sinappisen salaatinkastikkeen kanssa. Hunter’s pie is fast and easy to make for evening get together or just for a lunch among friends. Serve with green salad and mustard salad dressing.

8 annosta / serves 8

Metsästäjän piirakka / Hunter’s Pie

400 g Sunnuntai ruisperunataikinaa / ready-made pie dough
1 iso sipuli / large onion
½ litraa kanttarelleja tai tatteja/  ½ liter Chanterelles or Porcin mushrooms
400 g hirven- tai peuranjauhelihaa / moose or deer mince
3 dl kermaa / single cream
3 munaa / eggs
100 g emmental juustoraastetta / grated Emmental cheese
1tl paprika jauhetta / grounded pepper
1 ½ tl Provencale yrttiseosta / Provencale herb spice
1 tl jauhettua paprika / tsp grounded pepper
½ -1 tl salt / ½ -1 tsp salt
mustapippuria myllystä / grounded black pepper

Sulata taikina ja kaulitse n. 3 mm paksuiseksi levyksi. Laita uuni lämpiämään 180 C. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija n. 20 cm) paina taikina vuoan pohjalle ja nosta ylös reunoille asti. Pienennä kanttarelleja veitsellä ja laita kuumalle pannulle, anna liika nesteen kiehua pois lisää voi ja sipulit ja ruskista vähän sieniä ja sipulia voissa. Siirrä seos lautaselle odottamaan. Ruskista jauheliha voissa ja lisää mausteet. Lisää jauheliha mausteseokseen nyt sieni sipuliseos. Sekoita ainekset yhteen ja tarkista maku. Kaada jauheliha sieniseos irtopohjavuokaan Vatkaa muna kerma kulhossa ja lisää seokseen juustoraaste.  Kaada seos jauheliha massan päälle sekoita pinnalle jäävää juustoa jauheliha seoksen sekaan. Paista uunissa 40 – 45 minuuttia. Laita piirakan päälle leivinpaperi tai folio löyhästi, jos juusto alkaa päällä tummua liiaksi. Ota piirakka pois uunista ja anna jäähtyä vuoassa vähän aikaan. Siirrä sen jälkeen ritilälle, että piirakan pohjakin pääsee kuivumaan. (Perinteisessä matalassa piirakkavuoassa paistoaika on 30 – 35 minuuttia 200 C.)

Melt the ready-made pie crust according to the instructions. Roll out the dough approximately 3 mm thick sheet. Heat the oven to 180 C. Take Non-stick spring form cake pan (diameter 20 cm) and butter and flour the bottom and edges of the pan thinly. Press the dough sheet firmly into the bottom and all the way up to the edges. Chop the mushrooms into small pieces and remove excess water in the frying pan. Add butter and chopped onion and gently brown the mixture.  Remove the onion mushroom mixture from the frying pan on to the plate. Heat up more butter in a frying pan and fry the mince. Add the herbs and spices into the mince meat. Add also the mushroom onion mixture and season with salt and pepper. Fill the crust with the mixture. Pour the cream, eggs into the dish and mixed thoroughly, add the grated cheese also into the mixture. Pour over the mince mushroom mixture into the pan. In this point is good to mix the cheese onto top little bit more inside the surface, gently. Bake in the oven 40 - 45 minutes. Put the baking paper or foil onto top if it looks like that the cheese on top start turning too brown.  Take the pie from the oven and let it cool in the pin for a while then remove the spring and bottom and remove the pie to cool down on a wire rack. This way the bottom gets to dry as well.



Sinappinen salaattikastike / Mustard Salad Dressing

3 dl rypsiöljyä/ rape seed oil
1 dl punaviinietikkaa / red vinegar
2 rkl hunaja sinappia / tbsp. mustard honey
1 valkosipulin kynsi murskattuna/ one crushed garlic glove
n. ¾ tl suolaa ja mustapippuria maun mukaan /  ¾ tsp salt and black pepper to taste

Mittaa aineet kulhoon ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.

Mixed all the ingredients together and shake. Season with salt and pepper.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti