8
annosta / Serves 8
Skånelainen hirvipata / Mustard
Moose Stew
1,7 kg Hirven
palapaistia / Moose off the joint
1,5 dl sinappijauhoa / mustard powder
1,5 dl vehnäjauhoja / wheat flour
voita ja öljyä ruskistamiseen / butter and oil for the
searing
2 punasipulia / red onions
8 Mustapippuria / black pepper corns
4 Katajanmarjoja / Juniper berries (optional)
2
laakerinlehteä / bay leaves
3 – 3
1/2 dl punaviiniä / red wine
3 – 3
1/2 dl vettä / water
2
lihaliemikuutiota / meat stock cubes
3 – 5 l
Valurautapata / Cast-iron pot
1 / 2 ruukkua
persiljaa / half a pot of parsley
Tämä
resepti vaatii ehdottomasti valurautapadan, jotta maut pääsisivät oikeuksiinsa.
Ota lihat lämpenemään huoneenlämpöiseksi ennen ruskistamista. Sekoita jauhot
keskenään hyvin. Laita uuni lämpiämään 140 asteeseen. Pyörittele lihan palat
sinappi – ja vehnäjauhoseoksessa. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja ruskista
lihanpalat nopeasti, pienissä erissä ja kaada lihat valurautapataan. Lisää
neste ja lihaliemikuutiot niin että lihapaloja on vielä näkyvissä. Lisää
joukkoon mausteet ja kuoritut ja lohkotut sipulit. Lämmitä ensin liedellä, että
neste alkaa kuplia ja siirrä pata sen jälkeen 140 ◦ C uuniin. Anna
padan hautua kunnes liha on pehmeää 3 – 4 tuntia. Maista ja mausta vielä pippurilla ja suolalla,
jos tarpeellista. Silppua persilja pieneksi ja ripottele annosten päälle
lautaselle.
Use
cast-iron pot which will enhance the flavours. Take the meat pieces to warm to
room temperature before searing in a hot frying pan. Heat the oven 140 ◦ C. Mix together
the mustard and wheat flour and mix well. Coat the meat pieces in the flour
mixture and sear the meat pieces in a butter-oil mixture so that they will get enough
colour. Sear the meat pieces in patches and put them into the cast-iron pan.
Add the liquid so that the meat pieces are almost covered. Add the rest of the spices,
wedged onions and meat stock cubes. Warm the stew first on the stove, so that
it slightly bubbles and put in the oven. Let it stew 3 – 4 hours depending from
the quality of meat. Taste and add pepper and salt if necessary. Finely chop
the parsley and add to the stew before serving.
Ennen ruskistamista / before searing |
ruskistamisen jälkeen / after searing |
nesteen määrä ennen hauduttamista / amount of liquid before stewing |
Valmis pata on tummanruskeaa / The stew is rich in colour and flavour |
Haudutettu Punakaali / Braised
Red Cabbage
1 kg
punakaalia / red cabbage
1
punasipuli / red onion
2 hapanta omenaa / two sour apples
50 g voita / butter
puolikas lihaliemikuutio / half a cube of meat stock
2 rkl
punaviinietikkaa / 2 tbsp red wine vinegar
½ dl
punaviiniä / red wine
3 rkl
vaalea siirappia / golden syrup
1 tl
kuminan siemeniä / 1 tps cumin seeds
¾ tl suolaa / salt
80 g
pekonia / bacon
Pilko
punakaali ja sipuli ohuiksi suikaleiksi. Laita voi kattilaan lämpiämään ja
pehmitä sipulia ja punakaalia voissa n. 10 minuuttia niin etteivät ne ruskistu.
Raasta omenat ja lisää loppu ainesten kanssa kasariin (paitsi pekoni). Sekoita
välillä ja anna hautua kannen alla mielellään 1 1/2 tuntia. Ruskista pekonit
ennen tarjoilua rapeiksi ja laita talouspaperin päälle, että liika rasva
imeytyy siihen. Rouhi pekonit punakaalin päälle ennen tarjoilua.
Chop the
red cabbage and onions in to small slices. Add the butter into the saucepan and
add the cabbage and onions into the butter and soften them roughly 10 minutes (so
that they won’t get any colour). Shred the apples and add with the rest of the
ingredients to the pan (except the bacon). Simmer gently over a low heat under
the lid, 1 ½ hours and mix it every now and then. Brown the bacons (crisp) in a frying pan and
set them a side into kitchen towel. Crunch them top of the cabbage stew before
serving.
Metsäsienisalaatti / Forest
Mushroom Salad
5 dl
suolasieniä / forest mushrooms preserved in brine
120 g smetanaa / sour cream 42 % fat
100 g kermaviiliä / soured cream
1 sipuli / onion
mustapippuria myllystä / freshly grounded black pepper
hyppysellinen
muskottipähkinää / pinch of nutmeg
Liota
sieniä suuressa määrässä kylmää vettä ja vaihda pari kertaa, jotta liika suola
poistuu sienistä. Silppua sienet ja sipuli pieniksi. Laita ne kulhoon ja lisää
joukkoon muut aineet sekoita ja mausta pippurilla. Anna salaatin vetäytyä
jääkapissa pari tuntia ennen tarjoilua, jotta maut pääsevät tasaantumaan.
Steep the
forest mushrooms in the large amount of cold water and change the water couple
of times, to get rid off the excess salt. Chopped the mushrooms and onions
finely put them into a dish and add all the other ingredients. Mix well and let
it flavours set in the fridge couple of hours before serving. Taste and season
with salt and pepper.
Hienoksi silputut sienet ja sipuli / Finely chopped mushrooms and onion |
valmis salaatti / forest mushroom salad |
Villiriisi
/ Wild Rise
1 l vettä / water
4,5 dl villiriisiä / Wild Rise
¾ tl suolaa
Kiehauta
vesi, lisää suola ja riisit. Keitä 20 minuuttia kunnes vesi on imeytynyt
riisiin. Varmista, että riisi on kypsää ja kaada sen jälkeen siivilään, jotta
ylimääräinen vesi poistuu. Ota haluamasi kokoinen muotti, johon painat riisin
napakasti, sen jälkeen kumoa lautaselle.
Follow
the cooking instructions in the box. Select a desired shaped mold for the rise and
press the rise into the mold firmly. Turn it upside down on the plate.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti