keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Kirsikkalikööri Macaronit / Cherry liqueur Macarons


Makeahammasta kolotti edelleen, joten päätin tehdä kirsikkalikööri macaroneja ja nauttia ne ulkona glögin kera. My sweet tooth was still not satisfied so, I decided to make some cherry liqueur macarons and enjoy them outside with Malt Wine.


20 - 25 kpl / pieces

2  (65g) munan valkuaista / egg whites
2 ½ dl tomusokeria / icing sugar
100 g mantelijauhetta / almond flour
¾ tl perunajauhoa / potato flour
punaista karamelliväriä / red food colouring

täyte / filling
75 g voita / butter
1 ½ dl tomusokeria / icing sugar
3 rkl kirsikkahilloa / cherry jam
2 tl kirsikkalikööriä  / 2 tsp cherry liqueur (optional)
punaista karamelliväriä / red food colouring


Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kevyesti. Kaada joukkoon tomusokeri ja vatkaa kunnes seos on kiiltävää ja paksunee. Sekoita mantelijauhe ja perunajauhot keskenään lisää nuolijalla kääntäen valkuaissokerivaahtoon.   Sekoita haluamasi määrä karamelliväriä saadaksesi mantelimassasta vaaleanpunaista. Pursota pieniä leivospohjia Ø 2,5 cm leivinpaperille pellille tai voit käyttää silikonista leivinalustaa. Jätä hiukan leviämisvaraa. Anna leivospohjien vetäytyä huoneenlämmössä 15 min ennen paiston aloittamista. Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 13 - 15 min.
Jäähdytä pohjat.

Täytteen valmistus: Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Kirsikkahillo olisi hyvä ennen lisäämistä sekoittaa sauvasekoittimella niin että kirsikat pienenisivät. Lisää hillo ja likööri voivaahtoon ja vatkaa sekaan. Lisää vielä punaista karamelliväriä täytteeseen. Levitä täytettä veitsellä pohjan päälle ja paina kannet yhteen.

Beat the egg whites gently add the icing sugar and beat until mixture is shiny and fluffy. Mix the almond flour and potato flour together and fold into the egg white mixture (use spatula). Pipe onto trays Ø 2,5 cm lined with baking paper, rap trays on the bench firmly and then let the rest 15 minutes before baking.  Bake in the oven for 13 -15 minutes.  Cool down the bases.
Filling: Beat the butter and icing sugar into white and fluffy. Add the cherry jam, liqueur and red food colouring. Spread the filling on the other half and press the bases together.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti