sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Marinadi grillilihalle/ Marinade for game

Tässä suosikki marinadini grilliin menevälle riistalihalle: hirvi ja peura. Itse tykkään tehdä vartaita sillä niissä tulee hyvä paistopinta kaikille neljälle sivulle.



Ainekset/Ingredients:
1 dl ruokaöljyä/rapeseedoil
0.3 dl soijakastike/soysauce
1/2 Maggi lihaliemikuutio murennettuna/beef stock cube crumled in to the mixture
1 rkl sinappia/mustard
1 rkl ketsuppia/ketchup
1 rkl punaviinietikkaa/red wine vinegar
1 rkl Worcestershire-kastiketta/ Worcestershire sauce
Puolikas punasipuli/ half red onion
3 kpl valkosipulinkynsiä/ garlic gloves
1/2 tl mustapippuria/black pebber
Hyppysellinen timjamia ja rosmariiniä/pinch of thyme and rosmary

Sekoita kaikki aineet yhteen kulhossa tasaiseksi seokseksi. Pilko valkosipuli ja sipuli ohkaisiksi viipaleiksi ja sekoita marinadin joukkoon.

Mix all the wet ingredients together, add spices and mix. Slice onion and garlic into thin slices and mix them into the marinade.

Valmistele liha vartaita varten. Peuran sisäpaisti pilkottuna kuutioiksi n. 3x4cm paloiksi.

Cut the deer or moose meat into cirka 3 x 4 cm pieces for the skewers.





Kaada marinadi muovipussiin ja lisää lihanpalat ja sulje pussi. Laita pussi jääkaappiin ja kääntele pussia kahden tunnin välein. Voit käyttää lihan jo neljän tunnin jälkeen, mutta paras maku syntyy, jos lihat saavat olla marinadissa 12 - 24 tuntia ennen grillaamiseen ryhtymistä.

Use either a freezing bag and bowl and xix the meat pieces with the meat. To get the best flavour let them soak in the marinade at least 12 -24 hours.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti