torstai 28. toukokuuta 2020

Pizza- Pohja 24 - 48h kylmäkohotuksella

Pizza-pohja 24 -48h kohotuksella.

Näin syntyy maailman paras pizza-pohja. Suosittelen googlaamaan ensin googlesta napolilaisia pizza teko-ohjeita niin sieltä näkee miten pohjaa tulisi sittenn kohtotuksen jälkeen lähteä muotoilemaan käsi. Hyvän proteeinipitoisen pizza-jauhon takia yhdessä pitkäkestoisen työstön kanssa taikinaan muodostuu mahtavan hyvä sitko, joten se kestää myös näyttävän ilmassa heittelyn loppusuoralla.

Villisikametvurstia on käytetty täytteenä tässä kuvan pitzzassa.

5 kpl pizza-pohjia koko n 170 gr per pallo

Ainekset:
560 gr pizzajauhoja  La Farina 00 Gran Mugnaio per pizza
7-10 gr suolaa
n. 390 gr kylmää vettä
3-4 gr kuiva hiivaa
1 tl hunaja
7,5 tl oliiviöljyä

Sekoita ensin hyvin kylmä vesi ja kuivahiiva keskenään. Anna hiivan aktivoitua n. 10 minuuttia lisää sen jälkeen hunaja ja sekoita. Lisää veteen 3/2 jauhoista sekoita tasaiseksi massaksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikina nousta 1h liinan alla. Sekoita loput jauhot ja suola ja öljy taikinaan. Vaivaa taikinaa mielellään yleiskoneella n. 10 -15 minuuttia anna levätä 15 minuuttia ja vaivaa taikinaa taas 15 minuuttia. Taittele taikina ja muotoile siitä pallo. Taikina saa olla hieman löysähkön tuntuisa, mutta sitä pitää pystyä muotoilemaan. Laita taikina nousemaan kannelliseen tiiviiseen astiiaan jääkappiin 24 - 48 tunniksi ja muista öljytä astian pohja ja reunat ennen taikinan astiaan laittoa.

Ota taikina jääkaapista jaa se viiten yhtä suuren osaa vaa'an avulla ja muotoile niistä nätisti palloja- Laita pallot nousemaan öljyttyihin kanneliisin pakasterasioihin esim 0,5l menee yksi pallo. Anna taikinapallojen nousta huoneen lämmössä 4-5 h.

Ota taikina pallo varovasati säilytysrasiasta hyvin jauhotellulle tasolle ja lähde pyörittämään taikinaa Napolilaiseen tyyliin jättäen reunat hieman paksummaksi. Google on ohjeita täynnä siitä kuinka oikea napolilainen pitsa taikinan pohja muotoillaan muotoonsa.

Esilämmitä sähköuuni 275 - 300 eli niin kovalle kuin sähköuunin lämpötila-asteikko riittää- Paista pitsat halutuilla täytteillä, joka pellillä uunissa n  6 -8 minuuttia tai grillissä pizzakiven päällä mahdollisimman kuumalla n. 5 - 8 minuuttia riippuen grillin tehosta. Muistathan esilämmittää pizzakiven  grillissä n. 10 minuuttin ajan ennen kuin aloitat pizzan paistamisen grillissä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti